Dagen i går (søndag) bød ikke på meget andet end afslapning på stranden. Planen var at broderen og jeg skulle gå en tur op og se hvor forældrene og jeg boede, da vi besøgte øen tilbage i 2011, men tempoet var i bund og pludselig var tiden så fremskreden at vi i stedet valgte at gå til stranden. Her mødte vi en af de lokale som efter en god samtale på en times tid, tilbød at sejle os tilbage til havnen, så vi kun havde 500m til hotellet. I følge de lokale corona-restriktioner skulle vi være indendørs inden kl.20, så i stedet for at gå ud og spise nappede vi en udmærket burger i hotellets restaurant, inden sengen kaldte….og det var vidst den dag.
Næ så var der mere action over mandagen. Her havde vi sammen med vores lokale chauffør fået arrangeret at vi skulle ned i den sydvestlige ende af øen, ned til de to ikoniske bjerge “Petit Piton” og “Gros Piton”, for som jeg skrevet i mit forgående indlæg så havde jeg et brændende ønske om at bestige et af dem og i dag skulle mit ønske gå i opfyldelse, vi skulle alle mand gå og nogle gange kravle de 798 meter til toppen af Gros Piton.
Turen startede roligt ud men ca. halvvejs oppe, kort efter vi havde nydt den mest fantastiske udsigt over til Petit Piton, gik det fra hyggelig vandretur og over til klatring op af stejle klipper med et noget sølle rækværk som eneste hjælp mod afgrunden. Men efter ca. 2 timer og 20 minutters hårdt arbejde i ca. 30 graders varme og en meget høj luftfugtighed, nåede vi toppen hvor vi fik fornøjelsen af at besøge det lokale supermarked….det sagde ejerne i hvert fald at det var. Meen supermarkedet bestod nu blot af en køleboks, en lille hytte og et bord hvor der lå 10-15 mango. Jeg købte en mango til mig selv og en Piton øl til min broder, jeg tænkte at han da skulle have en Piton (øl) på Piton (bjerget).
Nedturen var kun 10 minutter hurtigere en opturen på grund af det uvejsomme terræn og vel nede igen stod vores chauffør klar med bilen og fragte os de 38 km nordpå op til St.Lucia Distillers hvor de blandt mange andre rom producere den meget velsmagende Chairman’s Reserve Spiced. Min broder havde et brændende ønske om at besøge destilleriet, som jeg havde besøgt i 2011. Men vi gjorde holdt på fabrikken og tog den guidet tur i produktionen, hvor vi så hvordan de lavede vores yndlings rom. Efter den noget korte rundtur var der smagsprøver på hele deres sortiment på over 25 forskellige rom-produkter, så det var godt vi havde chauffør på.
Klokken var meget nær spisetid inden vi nåede retur til Rodney Bay Marina, så aftensmaden nappede vi på havnen på Elena’s Italian Resturant.
Leave a Reply