Ned langs Afrikas kyst

posted in: Uncategorized | 0

Efter et par dage på havet havde kroppen vænnet sig til bådens rullen samt den noget afbrudte nattesøvn. Vores vagtplan hed 4 timer vagt, 6 timer fri hvilket kørte døgnet rundt, hvilket eksempelvis betød at man ikke ville have den samme nattevagt hver nat, men at det skiftede fra dag til dag.

Kursen de første 9 dage var ikke i en retning der fik os meget tættere på Saint Lucia i Caribien. Under den sidste vejr-briefing fra ARC, havde de advaret om et lavtryk som lå midt ude på Atlanten hvilket betød at anbefalingen fra deres side var at tage den et godt stykke ned langs Afrikas kyst inden man valgte at dreje vestover. Vi tog deres anbefalinger til os og sejlede stille og roligt ned langs Vestsahara og Mauritanias kyst, hvilket var i sikker afstand til lavtrykket. En anbefaling som ikke alle deltagere tog til sig, men som et par dage senere måtte se i øjnene nok var en god idé. En af dem der måtte sande at den sikre kurs nok alligevel var sydpå, var en Nautitech 40 katemaran der efter start satte kurs lige ud i lavtrykket hvilket resulterede i at de fik banket et vindue ind af en bølge. De valgte dog trods manglende rude at fortsætte mod Saint Lucia.

Men for os gik det stille og roligt sydover. Det var flere gange dagligt at vi fik “gæster” i form af delfiner der skulle over og se hvad vi var for nogen. Men to dage efter start kom vi i kontakt med en kæmpe flok meget nysgerrige grindehvaler, som kom helt tæt op til båden og kikkede på os, fascinerende at se sådan et kæmpe dyr der kan veje op til 800 kg, tæt på.

Der skulle ikke gå mange timer fra vi forlod havnen før end fiskeriet blev påbegyndt, men vi skulle dog 3 dage ind i sejladsen før der var bid i form af to små Bonito Tun på ca. 30 cm. De skulle vise sig at være de første i en lang række af fisk som fandt vores fiskegrej interessant og som altid så smager hjemmefanget fisk bare fantastisk og disse to små tun blev da også senere nydt med nogle dejlige kartofler og gulerødder (skrællet af Peter) og en lækker lille salat. Når vi nu snakker fiskeri så ser fiskenoteringerne for hele turen således ud: Der blev fanget i alt 12 fisk på hele overfarten, hvoraf 10 af dem var af arten Mahi-mahi (Guldmakrel) i forskellige størrelser, den største på 102 cm. Disse Mahi-mahi fisk er meget lys i kødet og utrolig mager. På grund af vores held med at fange disse store fisk blev de tilberedt på flere måder. De kom i gryderetter, blev stegt på panden og som min favorit, stegt som frikadeller, mums! Alle disse fisk var et godt supplement til vores proviant, som dog ikke var mangelfuld, men udsigten til friskfanget fisk var jo bare herlig.

12/1: 2 stk. Bonito tun på ca. 30 cm.
15/1: 1 stk. Mahi Mahi på 87 cm.
17/1: 2 stk. Mahi Mahi på 99 og 102 cm.
22/1: 1 stk. Mahi Mahi på 30 cm. som blev sat ud igen
22/1: 2 stk. Mahi Mahi på 70 cm.
24/1: 1 stk. Mahi Mahi som var for lille men som også hoppede af krogen
24/1: 1 stk. Mahi Mahi på 88 cm.
27/1: 1 stk. Mahi Mahi på 60 cm.
27/1: 1 stk. Mahi Mahi på 97 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.